Placeholder

Recept voor koekjes met koffieglazuur

Deze knapperige koffiekoekjes zijn natuurlijk heerlijk bij… de koffie.

Deze knapperige koffiekoekjes zijn natuurlijk heerlijk bij… de koffie.

Voor ca. 25 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 225 g bloem
  • 125 g boter, in blokjes
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 150 g poedersuiker
  • 1-2 el sterke koffie
  • 20 g pure chocola, fijngeraspt

 

Aan de slag!

  1. Kneed in een kom de bloem, boter, suiker en het ei tot een samenhangend deeg.
  2. Voeg als het deeg te droog is 1 eetlepel koud water toe.
  3. Is het deeg te plakkerig, voeg dan wat extra bloem toe.
  4. Maak van het deeg een lange worst van ca. 4 cm doorsnede en laat het verpakt in plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 175ºC.
  6. Snijd de worst in ronde plakjes van ca. 5 mm dik en leg ze op een ingevette bakplaat.
  7. Bak de koekjes in de oven in 10-15 minuten lichtbruin.
  8. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  9. Meng in een kom de poedersuiker met de koffie tot een dik papje.
  10. Bestrijk de koekjes met het mengsel en strooi er, als het glazuur nog nat is, de chocola over.
  11. Laat het glazuur drogen.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.