Placeholder

Recept voor knapperig brood met tijm en ui

Dit brood is ideaal bij een salade of als borrelhap met verschillende dips. Makkelijk zelf te maken en het lekkerst als het nog warm uit de oven komt.

Dit brood is ideaal bij een salade of als borrelhap met verschillende dips. Makkelijk zelf te maken en het lekkerst als het nog warm uit de oven komt.

Bijgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 400 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 1 tl zout
  • 1 el verse tijmblaadjes, plus extra takjes voor de garnering
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 1 el olijfolie.
  • Extra: bakpapier.

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de bloem met de gist, het zout en de tijm.
  2. Voeg 200 ml lauwwarm water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  3. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als het deeg te droog is, of een beetje bloem als het deeg te nat is.
  4. Kneed er tenslotte de helft van de kaas door.
  5. Laat het deeg onder een vochtige theedoek ca. 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Kneed het deeg nog een keer goed door en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat een ovaal dun brood van ca. 1 cm dik van.
  8. Verdeel de uiringen over het brood en leg de takjes tijm erop. Strooi de rest van de kaas erover.
  9. Laat het brood onder een vochtige doek nog 15 minuten narijzen. Bak het brood in de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
  10. Als je op de bodem tikt, moet het brood hol klinken. 

Samenstelling: Merijn van den Boom. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Rice en Zara Home.