Placeholder

Recept voor kipwok met paprika en honing

Dit gerecht is heerlijk met kip, maar je kunt het ook variëren met hamlappen of biefstuk.

Dit gerecht is heerlijk met kip, maar je kunt het ook variëren met hamlappen of biefstuk.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g eiermie
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el wokolie
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 2 paprika's, in reepjes
  • 100 g peultjes, schoongemaakt
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 1 limoen

Aan de slag!

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  2. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  3. Verhit in een wok de olie. Bak de kipreepjes al omscheppend in 2 min. bruin. Voeg de paprika en de peultjes toe. Bak de groenten in 4-5 min. knapperig gaar.
  4. Meng de honing met de mosterd en het limoensap en voeg aan de kip toe. Verwarm nog 1 min. en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de mie over 4 kommen. Schep de kiproerbak erop en bestrooi met het sesamzaad.

Variatietip: Vervang de kipfilet door hamlap of biefstuk.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.