Placeholder

Recept voor kippenbout met Zeeuws spek en retrogroentjes

Dol op kip? Maak ‘m eens klaar op deze manier. Om je vingers bij af te likken!

Dol op kip? Maak ‘m eens klaar op deze manier. Om je vingers bij af te likken!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 kippenbouten
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 plakjes Zeeuws spek
  • 50 g roomboter
  • 800 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
  • 200 g knolselderij, in blokjes
  • 300 g Parijse worteltjes (koelvers)
  • 250 g peultjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 el kervel, fijngehakt
  • Extra: cocktailprikkers, stoommand

Aan de slag!

  1. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
  2. Leg op elke bout een takje rozemarijn.
  3. Wikkel het spek om de bouten en steek dit vast met cocktailprikkers.
  4. Smelt in een braadpan 25 g boter.
  5. Bak de kippenbouten in 25-30 minuten bruin en gaar.
  6. Breng in een kookpan een flinke laag water aan de kook.
  7. Leg de aardappelen in de stoommand.
  8. Zet de mand in de pan en stoom de aardappelen in 20 minuten gaar.
  9. Smelt in een hapjespan de laatste 25 g boter.
  10. Bak de groenten 2 minuten zonder te kleuren.
  11. Schenk de wijn in de pan en stoof de groenten met deksel op de pan op laag vuur in 6-8 minuten gaar.
  12. Schep de kervel en zout of peper naar smaak door de groenten.
  13. Leg de kippenbouten op een schaal.
  14. Schep er de groenten naast en serveer met de aardappelen.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.