Placeholder

Recept voor kippakketjes met venkel en witte wijn

Light van de bbq? Wat fijn!

Light van de bbq? Wat fijn!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 venkelknol
  • 4 el witte wijn
  • 4 kipfilets (à ca. 125 g)
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 12 zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • 4 vellen aluminiumfolie

Aan de slag!

  1. Maak de venkel schoon, snijd hem in flinterdunne plakken en daarna in stukjes.
  2. Spreid de vellen aluminiumfolie op het aanrecht uit.
  3. Verdeel de venkel erover en sprenkel er de wijn over.
  4. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg deze op de venkel.
  5. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  6. Strooi de knoflook en dragon over de kipfilets.
  7. Leg bij elke kipfilet 3 olijven en druppel de olijfolie erover.
  8. Vouw de pakketjes goed dicht en rooster ze op een hete barbecue in 10 à 15 minuten gaar; keer ze halverwege.

Calorieën: 200 per persoon.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam m.m.v. Tessa Harte. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst