Placeholder

Recept voor kipburgers met bacon

Lekker makkelijk voor op de zaterdag: een kipburger met bacon.

Lekker makkelijk voor op de zaterdag: een kipburger met bacon.

Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 8 plakjes bacon
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 2 el grove mosterd
  • 4 witte pistolets of witte stukken stokbrood
  • 2 handenvol veldsla
  • enkele ringen ui
  • 4 middelgrote zoetzure augurken, in plakjes
  • Extra: keukenmachine, keukenpapier

Aan de slag!

  1. Maal in de keukenmachine de kipblokjes samen met de rozemarijn, 1 theelepel zout en flink wat versgemalen peper net niet helemaal fijn.
  2. Vorm van het kipgehakt met vochtige handen 4 burgers van ca. 2 cm dik.
  3. Wentel ze door de bloem.
  4. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipburgers 4-5 minuten per kant.
  5. Bak intussen een andere koekenpan zonder olie of boter de plakjes bacon in enkele minuten bruin en krokant.
  6. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd.
  8. Snijd de pistolets (of de stukken stokbrood) open.
  9. Beleg de onderste helften met sla, de kipburgers, de bacon, de ringen ui, de augurken mosterdsaus.
  10. Serveer met chips.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.