Placeholder

Recept voor kip met zoethout

Een lekker zoet kipje op de woensdag.

Een lekker zoet kipje op de woensdag.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 750 g geschilde aardappelen
  • 500 g broccoli
  • 1 1/2 dl kippenbouillon, van tablet
  • 2 zakjes zoethoutthee
  • 1 el balsamicoazijn
  • 150 g spekreepjes
  • 4 enkele kipfilets
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie

Aan de slag!

  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar.
  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze de laatste 5 minuten mee.
  3. Breng intussen de kippenbouillon aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de zoethoutthee in de bouillon ca. 10 minuten trekken.
  4. Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Bestrooi de kipfilets met de tijm, zout en peper. Verhit de boter in dezelfde koekenpan en bak de kipfilets hierin bruin en gaar.
  6. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze met het kookvocht, zout en peper naar smaak.
  7. Schep op elk bord wat stamppot, leg de kipfilet erop en strooi de spekjes erover.
  8. Verwarm de zoethoutsaus nogmaals, klop er de olijfolie en balsamicoazijn door en schenk de saus om het gerecht.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.