Placeholder

Recept voor kip in Italiaans piccatabeslag

Heerlijke krokante kip, lekker met een bord pasta.

Heerlijke krokante kip, lekker met een bord pasta.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 75 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 kleine kipfilets
  • 3 el olijfolie

 

Aan de slag!

  1. Klop voor het beslag het ei met het eiwit los.
  2. Meng de kaas, kruiden en knoflook erdoor en voeg peper naar smaak toe.
  3. Dep de kipfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een koekepan de olijfolie.
  4. Haal de kipfilets door het beslag en leg ze meteen in de olie. Bak de kipfilets in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  5. Serveer er tagliatelle met tomatensaus en gekookte venkel bij.

Bereidingstijd: 25 minuten

Tip Mocht het beslag iets te dun zijn, voeg dan 1-2 el bloem toe. Piccatabeslag is ook heerlijk voor kabeljauwfilet.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.