Placeholder

Recept voor kinderkaasfondue met tomaat

Geen alcohol en gemaakt met een milde kaas. Deze fondue is voor het hele gezin lekker.

Geen alcohol en gemaakt met een milde kaas. Deze fondue is voor het hele gezin lekker.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 ml melk
  • 2 el maïzena
  • 600 g belegen kaas, grof geraspt
  • 2 el tomatenpuree (blikje)
  • Om te dippen (maak eventueel een keuze):
  • 250 g beetgaar gekookte ravioli
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 rode paprika’s, in repen
  • 300 g beetgaar gekookte roosjes bloemkool
  • soepstengels
  • Extra: vuurvaste kaasfonduepan, fonduevorken, rechaud met waxinelichtje

 

Aan de slag!

  1. Bereid de ingrediënten om te dippen voor.
  2. Roer voor de kaasfondue in een kommetje 2 eetlepels van de melk door de maïzena. Breng in een fonduepan de rest van de melk aan de kook.
  3. Zet het vuur laag, voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  4. Meng er het maïzenapapje door en blijf roeren tot de fondue dikker begint te worden.
  5. Meng er de tomatenpuree door en verwarm de fondue op laag vuur nog 2-3 minuten door.
  6. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel. Serveer met de ingrediënten om te dippen.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip Hou je als volwassene toch van een fondue met iets meer pit? Verdeel de fondue dan in 2 porties en roer door een portie enkele eetlepels witte wijn en 1 uitgeperste teen knoflook. Verwarm de fondue nog even door.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.