Recept voor kalfsvlees met parmaham en artisjok-basilicumpuree
30 juli 2012
Een mooi gerecht voor vleesliefhebbers. In het voorjaar ligt kalfsvlees volop in de winkel en is het dus goedkoper dan later in het jaar…
Een mooi gerecht voor vleesliefhebbers. In het voorjaar ligt kalfsvlees volop in de winkel en is het dus goedkoper dan later in het jaar…
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijst:
- 4 dunne kalfsschnitzels
- 4 plakjes parmaham
- 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
- een flinke hand basilicumblaadjes, plus extra voor garnering
- 3 el olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- ca. 16 kleine zwarte olijven.
Extra: staafmixer, 4 cocktail- of bamboeprikkers.
Aan de slag!
- Sla de schnitzels eventueel iets platter met een deegroller.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en leg er de plakjes ham op.
- Pureer met een staafmixer de artisjokharten met de basilicum en 1 el olie.
- Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de lapjes vlees helemaal met de puree (je houdt misschien wat over maar dat is heerlijk op een toastje) en rol het vlees op.
- Zet de rolletjes vast met prikkers.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vleesrolletjes rondom bruin aan.
- Leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. 4 minuten op matig vuur sudderen.
- Neem ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.
- Blus het bakvet af met de wijn en laat op hoog vuur kort inkoken, roer het aanbaksel met een houten lepel los.
- Voeg de olijven toe en bak ze kort mee.
- Schenk de olijvenjus over de vleesrolletjes.
- Garneer met blaadjes basilicum.
Heerlijk met geroosterde aardappels uit de oven.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Ikea. Studio bazar. Zie inhoudsopgave voor Waar te koop.