Recept voor Jambalaya
1 juni 2013
Een simpele variant van de Jambalaya: een rijstgerecht uit Louisiana. Dit gerecht bevat onder andere paprika, kip, ham, salami en ui.
Een simpele variant van de Jambalaya: een rijstgerecht uit Louisiana. Dit gerecht bevat onder andere paprika, kip, ham, salami en ui.
Hoofdgerecht, 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1/3 rode paprika, 1/3 gele paprika, 1/3 groene paprika of 1 paprika
- 300 gram kipfilet
- 4 plakjes achterham
- 2 plakjes salami
- 1 kleine witte ui
- 1 teentje knoflook
- 0,5 theelepel cayennepeper poeder
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 2 lente-uien
- 150-200 gram rijst
- verse peterselie
Aan de slag!
- Begin met het opzetten van een pan water voor de rijst.
- Zelf gebruiken wij rijst die al gekookt is en die alleen nog opgewarmd hoeft te worden, nog simpeler en nog sneller.
- Snijd daarna de kipfilet in kleine blokjes en breng deze op smaak met zout en peper of kipkruiden.
- Giet een scheut olijfolie in een wok en bak de kip totdat deze gaar zijn.
- Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes en snipper het uitje.
- Snijd ook het teentje knoflook heel fijn of gebruik hiervoor een knoflookpers.
- Als de kip gaar is, schep je deze in een bakje en voeg je eventueel nog een beetje olijfolie toe aan de wok.
- Bak nu de paprika, met het uitje, de knoflook, cayennepeper poeder en het paprikapoeder en aan in dezelfde pan.
- Zelf bak ik dit ongeveer 5 minuten totdat de paprika een beetje zacht is.
- Ondertussen snijd je de ham, salami en de lente-uien in kleine stukjes.
- Als de paprika een beetje zacht is geworden, voeg je de kip, de lente-uien, ham en salami toe.
- Roer dit even goed door en voeg na ongeveer 1 minuut ook de rijst toe.
- Meng alles nogmaals goed door elkaar en zet eventueel de deksel nog even op de pan zodat alles lekker op temperatuur kan komen.
- Vergeet niet om af en toe even te roeren!
- Na een paar minuten is de rijst warm en kan het geserveerd worden!
Tip: zelf hebben we ongeveer 4 eetlepels sweet chili saus aan het rijstgerecht toegevoegd om het nog iets zoeter, smeuïger en lekkerder van smaak te maken.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com