Placeholder

Recept voor Italiaanse stoofschotel met gnocchi, groenten en vega-balletjes

Heerlijk: Italiaanse stoofschotel

Heerlijk: Italiaanse stoofschotel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-2 el olijfolie
-1 zak Italiaanse roerbakmix (400 g)
-2 teentjes knoflook, fijngesneden
-200 ml groentebouillon
-pakje pastasaus met basilicum (390 g)
-1½ tl Italiaanse kruiden
-½ tl suiker
-zout en peper
-500 g gnocchi di patate
-1 bakje vega-balletjes (210 g)
-verse basilicumblaadjes, ter garnering
-geschaafde Parmezaanse kaas, ter garnering

Aan de slag:
Verhit 1 el van de olijfolie in een braadpan met zware bodem en roerbak de groenten en knoflook snel in 3 minuten.Voeg de groentebouillon, pastasaus, kruiden, suiker en zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag het vuur, roer de gnocchi erdoor en laat het gerecht afgedekt 6 minuten koken. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekepan en bak de vega-balletjes in 5-6 minuten rondom bruin. Verdeel het gerecht en de vega-balletjes over de borden, en garneer elke portie met verse basilicumblaadjes en geschaafde Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten

Tip: Maak de groentebouillon door een half bouillonblokje in 200 ml heet water op te lossen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.