Placeholder

Recept voor Italiaanse koude pastasalade

Een heerlijk recept voor een koude pastasalade met pesto, mozzarella, cherrytomaatjes, pijnboompitjes en gerookte kipreepjes. Maak een grote hoeveelheid zodat je deze de volgende dag ook als lunch kunt eten!

Een heerlijk recept voor een koude pastasalade met pesto, mozzarella, cherrytomaatjes, pijnboompitjes en gerookte kipreepjes. Maak een grote hoeveelheid zodat je deze de volgende dag ook als lunch kunt eten!

Recept voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 150 gram fusili (of een andere pasta)
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 2/3 eetlepels Italiaanse (pesto)dressing, zelfgemaakt of kant-en-klaar of 2/3 theelepels pesto
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • pijnboompitten
  • 2 handen rucola
  • snufje zout en peper
  • eventueel nog geraspte parmezaanse kaas

Aan de slag!

  1. Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta.
  2. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren en het bolletje mozzarella in kleine stukjes.
  3. Als het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je deze volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Als de pasta klaar is, giet je deze af en spoel je deze meteen koud met water uit de kraan.
  5. Doe de pasta in een grote kom en voeg als eerste de pesto(dressing) toe.
  6. Roer de pasta goed door zodat de dressing goed verdeeld is.
  7. Voeg daarna de cherrytomaatjes, de stukjes mozzarella, de kipreepjes, de rucola en de pijnboompitten toe.
  8. Meng alles nogmaals goed door elkaar.
  9. Breng eventueel de pasta salade op smaak met parmezaanse kaas en een snufje zout en peper. 
  10. Bewaar de pasta salade in de koelkast totdat je hem wilt serveren.

Bereidingstijd: 10 min. + ongeveer 10 min. koken.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com