Placeholder

Recept voor Indiase viscurry met yoghurt

Dit recept is makkelijk en snel klaar; de curry bijzonder en vol van smaak, maar toch gezond en slank.

Dit recept is makkelijk en snel klaar; de curry bijzonder en vol van smaak, maar toch gezond en slank.

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el Indiase currypasta (pot)
  • 600 g stevige witvisfilet (bijv. zeewolf), in grove stukken
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 150 ml yoghurt
  • 3 el fijngehakte verse koriander

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en currypasta 1 minuut.
  2. Leg de vis erbij en schenk de kokosmelk in de wok.
  3. Voeg de peultjes en doperwten toe en laat alles 10 minuten afgedekt sudderen.
  4. Schep de stukken vis uit de pan en meng de yoghurt door de saus.
  5. Leg de vis weer terug in de pan en verwarm alles nog 1 minuut.
  6. Strooi er de koriander over.

Serveer met een komkommersalade en basmatirijst.

 

Kcal.: 375 p.p.
 
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.