Placeholder

Recept voor Indiase viscurry met spinazie, yoghurt en cashewnoten

Zin in een visje vanavond? Maak dan deze Indiase viscurry met cashewnoten!

Zin in een visje vanavond? Maak dan deze Indiase viscurry met cashewnoten!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el milde Indiase currypasta (pot, Patak’s)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 50 g cashewnoten
  • 500g witvisfilets (bijvoorbeeld kabeljauw, zeewolf of tilapia), in grove stukken
  • 2-3 flinke handen verse bladspinazie.
  • Extra: staafmixer met hakbeker

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur.
  2. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes en Griekse yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Zet het vuur lager en laat de saus met een deksel op de pan ca. 8 minuten sudderen. Hak intussen de cashewnoten met behulp van de staafmixer zo fijn mogelijk.
  4. Leg de stukken vis in de saus en laat op laag vuur 6-8 minuten sudderen tot de vis gaar is. Strooi de gemalen cashewnoten over het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep er vervolgens de spinazie door en stoof kort mee tot de spinazie net is geslonken. Lekker met basmatirijst.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.