Placeholder

Recept voor Indiase rundvleescurry

Dit is een van de weinige klassieke Indiase curry’s met rundvlees, aangezien ze meestal met lamsvlees of kip worden bereid.

Dit is een van de weinige klassieke Indiase curry’s met rundvlees, aangezien ze meestal met lamsvlees of kip worden bereid.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 400 g tomaten
  • 1 el boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 800 g riblappen, in blokjes
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 3 el milde Indiase currypasta (pot)
  • 4 aardappels, geschild en in blokjes
  • 100 g doperwten
  • 3 el yoghurt

Aan de slag!

  1. Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze ca. 30 seconden onder in kokend water tot de velletjes loslaten.
  2. Verwijder de velletjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui 2 minuten.
  4. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze tot ze bruin zien.
  5.  Voeg de gemberwortel, currypasta en tomaat toe en schep alles goed om.
  6. Schenk er zoveel heet water op tot het vlees net onder staat.
  7. Breng het vocht aan de kook.
  8. Zet het vuur laag en laat het vlees afgedekt ca. 2 uur sudderen.
  9. Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit en schep het vlees zo nu en dan om.
  10. Voeg de aardappels en doperwten toe en laat de curry nog 40-50 minuten sudderen tot vlees en aardappels gaar zijn.
  11. Roer er de yoghurt door en voeg zout en peper naar smaak toe.

TIP: Lekker met naan (Indiaas brood) en een komkommersalade.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cynthia Schrijver.