Placeholder

Recept voor Indiase curry met garnalen, broccoli en paprika

Een heerlijke Indiase currypasta, en ook nog eens zeer simpel te bereiden!

Een heerlijke Indiase currypasta, en ook nog eens zeer simpel te bereiden!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el milde Indiase currypasta
  • 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne repen
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • een handje cashewnoten

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en currypasta 1 minuut op matig vuur.
  2. Voeg de garnalen, broccoli en paprika toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee.
  3. Schenk de kokosmelk in de pan en schep alles goed om.
  4. Laat de curry op matig vuur ca. 5 minuten koken.
  5. Strooi er de cashewnoten over.

Serveer met rijst of naanbrood en een komkommersalade.Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.