Placeholder

Recept voor ijswafels met lavendel

Verse, jonge lavendelbloemetjes zijn heel zacht en hebben een subtiele lavendelsmaak. Ze maken van dit makkelijke nagerecht met vanille-ijs en slagroom iets heel bijzonders.

Verse, jonge lavendelbloemetjes zijn heel zacht en hebben een subtiele lavendelsmaak. Ze maken van dit makkelijke nagerecht met vanille-ijs en slagroom iets heel bijzonders.

Nagerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2-3 verse lavendelbloemen
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 galettes (wafelkoekjes)
  • 4-8 bollen vanille-ijs

Aan de slag!

  1. Haal de kleine bloemknopjes los van de aar. 
  2. Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker lobbig. 
  3. Schep in het midden van vier bordjes een klein dotje van de room. 
  4. Leg op elke dotje een wafel.
  5. Schep op elke wafel het vanille-ijs en dek het ijs weer af met de rest van de wafels.
  6. Verdeel de rest van de slagroom erover.
  7. Strooi de verse lavendelknopjes over de toetjes.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.