Recept voor ijswafels met lavendel
15 mei 2012
Verse, jonge lavendelbloemetjes zijn heel zacht en hebben een subtiele lavendelsmaak. Ze maken van dit makkelijke nagerecht met vanille-ijs en slagroom iets heel bijzonders.
Verse, jonge lavendelbloemetjes zijn heel zacht en hebben een subtiele lavendelsmaak. Ze maken van dit makkelijke nagerecht met vanille-ijs en slagroom iets heel bijzonders.
Nagerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2-3 verse lavendelbloemen
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 galettes (wafelkoekjes)
- 4-8 bollen vanille-ijs
Aan de slag!
- Haal de kleine bloemknopjes los van de aar.
- Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
- Schep in het midden van vier bordjes een klein dotje van de room.
- Leg op elke dotje een wafel.
- Schep op elke wafel het vanille-ijs en dek het ijs weer af met de rest van de wafels.
- Verdeel de rest van de slagroom erover.
- Strooi de verse lavendelknopjes over de toetjes.
Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.