Recept voor huzarensalade
10 mei 2012
Het is natuurlijk makkelijker om deze Hollandse salade kant-en-klaar te kopen, maar zelfgemaakt is-ie echt veel lekkerder.
Het is natuurlijk makkelijker om deze Hollandse salade kant-en-klaar te kopen, maar zelfgemaakt is-ie echt veel lekkerder.
Maaltijdsalade 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g aardappelen
- 150 g diepvries doperwtjes
- 2 eieren
- 150 g gebraden rollade, in dikke plakken
- 1 ui
- 6 augurken, zoetzuur
- 1 appel
- 2 stengels bleekselderij
- 5 volle el mayonaise
- 3 el citroensap
- 1 krop sla
Aan de slag!
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 25 minuten gaar.
- Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
- Giet alles af en laat afkoelen.
- Kook intussen de eieren in ca 10 minuten hard.
- Snijd het vlees in stukjes.
- Pel de ui en snipper hem.
- Snijd 4 augurken in blokjes.
- Maak de selderij schoon en snijd de stengels in stukjes.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Doe het vlees, de ui, augurk, selderij en appel in een grote kom.
- Doe er de mayonaise en het citroensap bij.
- Snijd de aardappelen in blokjes en schep ze met de doperwtjes door het mengsel in de kom.
- Breng de salade op smaak met zout en peper en zet hem tot gebruik minstens 1 uur in de koelkast.
- Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
- Snijd de augurken in plakjes.
- Leg op elk bord wat sla, schep er wat van de salade op en garneer het met de partjes ei en plakjes augurk.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabel van der Horst m.m.v. Fleur de Lys