Placeholder

Recept voor huzarensalade

Het is natuurlijk makkelijker om deze Hollandse salade kant-en-klaar te kopen, maar zelfgemaakt is-ie echt veel lekkerder.

Het is natuurlijk makkelijker om deze Hollandse salade kant-en-klaar te kopen, maar zelfgemaakt is-ie echt veel lekkerder.

Maaltijdsalade 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g aardappelen
  • 150 g diepvries doperwtjes
  • 2 eieren
  • 150 g gebraden rollade, in dikke plakken
  • 1 ui
  • 6 augurken, zoetzuur
  • 1 appel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 5 volle el mayonaise
  • 3 el citroensap
  • 1 krop sla

Aan de slag!

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 25 minuten gaar.
  2. Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
  3. Giet alles af en laat afkoelen.
  4. Kook intussen de eieren in ca 10 minuten hard.
  5. Snijd het vlees in stukjes.
  6. Pel de ui en snipper hem.
  7. Snijd 4 augurken in blokjes.
  8. Maak de selderij schoon en snijd de stengels in stukjes.
  9. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  10. Doe het vlees, de ui, augurk, selderij en appel in een grote kom.
  11. Doe er de mayonaise en het citroensap bij.
  12. Snijd de aardappelen in blokjes en schep ze met de doperwtjes door het mengsel in de kom.
  13. Breng de salade op smaak met zout en peper en zet hem tot gebruik minstens 1 uur in de koelkast.
  14. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
  15. Snijd de augurken in plakjes.
  16. Leg op elk bord wat sla, schep er wat van de salade op en garneer het met de partjes ei en plakjes augurk.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabel van der Horst m.m.v. Fleur de Lys