Placeholder

Recept voor honingrolletjes gevuld met pistachenoten in een honingsaus

Zin in iets zoets, maar niet in iets standaards? Maak dan eens deze heerlijke honingrolletjes. De pistachenoten maken het hapje helemaal af!

Zin in iets zoets, maar niet in iets standaards? Maak dan eens deze heerlijke honingrolletjes. De pistachenoten maken het hapje helemaal af!

Zoet hapje, 10 stuks.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 100 g ongezouten gepelde pistachenoten
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 5 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
  • 30 g boter, gesmolten
  • 5 el vloeibare bloemenhoning
  • het sap van 3 sinaasappels

extra: keukenmachine, bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hak de noten in de keukenmachine niet al te fijn.
  3. Meng de noten in een kom met de suiker en het ei.
  4. Rol het filodeeg uit en snijd de vellen over de lengte doormidden.
  5. Leg telkens op een kort uiteinde van het deeg een beetje van de notenpasta.
  6. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol op tot sigaren.
  7. Bestrijk de rolletjes rondom met gesmolten boter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de sigaren 10-12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  9. Breng intussen in een pannetje de honing met het sinaasappelsap aan de kook.
  10. Zet het vuur iets lager en laat het mengsel zacht sudderen tot het een stroperige saus is.
  11. Haal de notenrolletjes uit de oven en leg ze in een schaal.
  12. Schenk er de honingsaus over en wentel ze erdoor.
  13. Serveer de rolletjes lauwwarm of koud bij vanille-ijs of een kop verse muntthee.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.