Placeholder

Recept voor Hongaarse goulash met kidneybonen en rode paprika

Een geurig stoofgerecht voor koude winterdagen. Simpel te bereiden en als je een dubbele portie maakt, kun je de helft invriezen voor later.

Een geurig stoofgerecht voor koude winterdagen. Simpel te bereiden en als je een dubbele portie maakt, kun je de helft invriezen voor later.

Ingrediënten:
-1 el olijfolie
-40 g boter
-500 g magere varkenslappen, in blokjes van 3 x 3 gesneden
-zout en peper
-1 grote ui, fijngehakt
-1 teentje knoflook, fijngehakt
-1 tl karwijzaad
-1 el bloem
-400 ml hete runderbouillon
-1½ el tomatenpuree
-1 rode paprika, in blokjes gesneden
-1 el milde paprikapoeder
-1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
-zure room, voor erbij

Aan de slag:
Verhit de olijfolie en boter in een braadpan en bak de helft van het vlees rondom bruin. Voeg zout en peper toe tijdens het bakken. Schep het vlees uit de pan op een bord, dek het af met aluminiumfolie en bak de rest van het vlees. Schep dit gedeelte ook op het bord en dek het af. Bak de ui, knoflook en karwijzaad in 2 minuten in het overgebleven vet. Roer de bloem erdoor en voeg de hete runderbouillon al roerend toe. Doe het vlees (en de vleessappen) terug in de pan en roer de tomatenpuree erdoor. Leg een deksel op de pan, verlaag het vuur en laat 1½ uur sudderen. Voeg de rode paprika, paprikapoeder en kidneybonen toe, verhoog het vuur en laat het nog 10 minuten koken. Serveer de goulash met schepje zure room. 

Bereidingstijd: 15 minuten
Suddertijd: 1 uur en 35 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Sissy Boy Homeland, Dille & Kamille.