Placeholder

Recept voor Hollandse snert met roggebrood en spek

Oh, wat genieten wij van dit heerlijke seizoen. Het is namelijk dé tijd voor erwtensoep, ook wel ‘snert’ genoemd. En dan het liefst met roggebrood en spek erbij!

Oh, wat genieten wij van dit heerlijke seizoen. Het is namelijk dé tijd voor erwtensoep, ook wel ‘snert’ genoemd. En dan het liefst met roggebrood en spek erbij!

Voor 6 – 8 personen

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1,5 uur


Ingrediënten:
• 2 liter water
• 1 wortel, in kleine stukken
• 1 ui, gesnipperd
• 250 g knolselderij, in blokjes
• 500 g gerookt zuurkoolspek, in plakken van 1 cm
• 500 g spliterwten
• 2 kippenbouillontabletten
• 15 g selderijblaadjes
• 1 rookworst, in stukken
• plakjes roggebrood
• 2 ons katenspek

Ook lekker: stevige groentesoep met boerenkool en worst


Aan de slag:
1. Doe het water met de wortel, ui, helft van de knolselderij, spek en spliterwten in een ruime soeppan. Verbrokkel de bouillontabletten erboven en breng de soep aan de kook. Schep af en toe om.
2. Laat de soep 1,5 uur zachtjes koken tot de erwten gaar zijn en het spek uit elkaar valt.
3. Snijd de worst in plakken en hak de selderij fijn. Schep de worst en selderij door de soep en verdeel over kommen.
4. Serveer de erwtensoep met roggebrood belegd met katenspek.

Tip: De snelkookpan is echt een uitkomst als je snert gaat maken. Hierin kook je de soep 30 minuten onder druk. Laat de pan afkoelen tot de druk eraf is.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.