Placeholder

Recept voor Hollandse prikkers

Als traktatie op een feestje, als hapje tijdens de borrel of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.

Als traktatie op een feestje, als hapje tijdens de borrel of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.

Voor 8 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 8 krielaardappeltjes met schil
  • 16 peultjes, afgehaald
  • 2 el olie
  • 1/2 el (sherry)azijn
  • 8 plakjes rookvlees
  • 8 satéprikkers

Aan de slag!

  1. Kook de krielaardappeltjes in de schil in ca. 10 minuten gaar.
  2. Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar.
  3. Roer ondertussen een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de warme krieltjes door de dressing en laat het afkoelen.
  5. Snijd een heel klein kapje van de krieltjes zodat ze kunnen staan.
  6. Leg op elk krielaardappeltje een beetje kruislings 2 peultjes, houd deze vast en steek deze, samen met een losjes tot roos gevormd plakje rookvlees vast met de satéprikker.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.