Placeholder

Recept voor hartige kaastaartjes met gember

Deze kaastaartjes zijn perfect voor de lunch of als licht hoofdgerecht. Vooral bij liefhebbers van gember zal het in de smaak vallen.

Deze kaastaartjes zijn perfect voor de lunch of als licht hoofdgerecht. Vooral bij liefhebbers van gember zal het in de smaak vallen.

Voor 4 personen

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 sjalotje
  • 3 gemberbolletjes
  • 150 g Gormas (kaas)
  • 2 el boter of margarine
  • 3 eieren
  • 3 el slagroom
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 el paneermeel
  • 4 taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Pel het sjalotje en snipper het.
  4. Snijd de gemberbolletjes in stukjes en de kaas in blokjes.
  5. Verhit 1 el van de boter en fruit de sjalot ca. 1 minuut.
  6. Voeg de gember en kaas toe en roer tot kaas gesmolten is.
  7. Klop de eieren met de slagroom, gembersiroop en kruiden los en roer deze van het vuur af door het kaasmengsel.
  8. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  9. Vet de vormpjes in met de rest van de boter en bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg, snijd de randen bij.
  10. Bestrooi de bodem met paneermeel.
  11. Verdeel het kaasmengsel over de vormpjes en bak ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade van bleekselderij en appel.
  12. Tip: je kunt in plaats van stemgember ook heel fijngesneden verse gemberwortel (stukje van ca. 2 cm) gebruiken.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.