Placeholder

Recept voor groentesoep met zalm en limoen

Lekker, zo’n groentesoepje met een twist!

Lekker, zo’n groentesoepje met een twist!

Voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 limoen
  • 1 l visbouillon (van tablet)
  • 2 el Japanse sojasaus
  • ½ struik bleekselderij, in dunne reepjes
  • 300 g sperziebonen, gebroken
  • 150 g volkoren spaghetti, in stukken gebroken
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 300 g zalmfilet, in blokjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes

Aan de slag!

  1. Was de limoen, snijd de helft in plakjes en pers de andere helft uit.
  2. Breng in een (ruime)soeppan de bouillon met sojasaus en limoensap aan de kook.
  3. Voeg de bleekselderij, sperziebonen, spaghetti en rode peper toe, breng aan de kook en laat de soep 8 minuten sudderen.
  4. Leg de zalm in de soep en laat nog 2 min. zachtjes koken tot de zalm net gaar is.
  5. Schep de soep in 4 kommen, leg de limoenschijfje erin en bestrooi met de bosui.

Bevat per persoon: 330 kcal

Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers.