Placeholder

Recept voor groentenoedels met tofu

Deze noedels zijn heerlijk dankzij de groenten en tofu. Yum!

Deze noedels zijn heerlijk dankzij de groenten en tofu. Yum!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
375 g tofu naturel (blok Alpro Soya), uitgelekt
3 el sojasaus
2 limoenen
1 kleine rode peper, in ringetjes
250 g eiermie (Conimex)
4 el (wok)olie
1/2 paksoi, in reepjes
400 g gemengde paddenstoelen
2 el koriander, grof gehakt

Aan de slag!
Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Leg de tofu in een schaal. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in partjes. Meng de sojasaus met het limoensap en de peperringetjes. Schenk de marinade over de tofu en marineer 5 minuten. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen. Neem de tofu uit de marinade en laat goed uitlekken. Verhit in een wok 2 el olie en bak de tofu al omscheppend bruin. Voeg de paddenstoelen toe en bak 2 minuten. Voeg de paksoi toe en bak de groenten in 4-5 minuten beetgaar. Voeg de mie met de marinade en naar smaak een extra scheutje sojasaus toe. Verdeel de noedels over 4 kommen en bestrooi met de koriander. Serveer met de partjes limoen.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip: Gebruik de rest van de paksoi voor een lunchsalade met schijfjes mango, gezouten pinda’s en een scheutje zoete chilisaus. Lekker op brood met achterham of fricandeau.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Portazul, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea.