Placeholder

Recept voor Griekse citroen-eisoep met waterkers

Het frisse trio van ei, citroen en waterkers zorgen voor een heerlijk voor- of lunchgerecht.

Het frisse trio van ei, citroen en waterkers zorgen voor een heerlijk voor- of lunchgerecht.

Voor- of lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 liter kippenbouillon (van goede kwaliteit)
  • 50 g rijst
  • 2 handenvol waterkers, harde steeltjes verwijderd
  • 2 eieren
  • 4 el citroensap

Aan de slag!

  1. Breng in een pan de bouillon met de rijst aan de kook.
  2. Zet het vuur iets lager en laat de rijst in 10-15 minuten zachtjes gaar koken.
  3. Houd enkele mooie blaadjes waterkers voor de garnering achter.
  4. Snijd de rest van de waterkers heel fijn en zet even apart.
  5. Klop in een kom met een mixer de eieren met het citroensap schuimig.
  6. Meng als de rijst gaar is 3-4 eetlepels van de warme bouillon al kloppend bij het citroen-eimengsel.
  7. Zet het vuur laag en schenk het mengsel vervolgens geleidelijk en al roerend bij de bouillon en rijst.
  8. Blijf enkele minuten roeren tot de soep iets dikker begint te worden; laat de soep niet koken, want dan schift het ei.
  9. Meng er vlak voor het opdienen de waterkers door (zo blijft de waterkers mooi groen).
  10. Schep de soep in kommetjes.
  11. Garneer met de achtergehouden blaadjes waterkers. Lekker met stokbrood.

Garneertip: garneer elke kom soep met een dun schijfje citroen en wat knoflook-croutons.

Tip: in plaats van waterkers kun je ook spinazie gebruiken. Garneer de soep dan bijvoorbeeld met tuinkers.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.