Recept voor goulashpaprika
8 juni 2012
In dit gerecht gaat normaal de paprika in de stoofpot. Nu hebben we een snel te maken goulash met kip in de paprika gedaan!
In dit gerecht gaat normaal de paprika in de stoofpot. Nu hebben we een snel te maken goulash met kip in de paprika gedaan!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje
- 1 grote ui
- 2 el olie
- 1 teen knoflook
- 350 g kipreepjes
- 1 el pikant paprikapoeder
- 1 tl kummel of karwijzaadjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 rode en 2 groene paprika’s
- 100 g hamblokjes
- 1 el gehakte peterselie
- 2 tot 3 tl azijn
- 1 bekertje zure room
Aan de slag!
- Pel de ui en snij hem in reepjes.
- Verhit de olie in de pan en bak de ui al omscheppend.
- Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
- Doe de kipreepjes erbij en bak het geheel enkele minuten.
- Strooi het paprikapoeder en de karwij erin en bak nog even door.
- Giet de tomaat erin en verwarm het geheel onafgedekt 10 – 15 minuten op laag vuur.
- Halveer intussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan.
- Kook deze groenten in ruim kokend water gaar. Dit duurt ca. 5 minuten.
- Strooi de ham en peterselie bij de goulash en verwarm ze 1 minuut mee, breng het geheel op smaak met de azijn, zout en peper.
- Laat de paprika’s uitlekken en zet op elk bord een rode en groene paprikahelft.
- Verdeel de goulash erover en schep er een lepel zure room op.
Lekker met gekookte krieltjes met wat peterselie.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.