Placeholder

Recept voor gouden boterkoek met abrikozen

Een ouderwets recept in een nieuw jasje! De liefhebbers van boterkoek zullen hier zeker van gaan smullen.

Een ouderwets recept in een nieuw jasje! De liefhebbers van boterkoek zullen hier zeker van gaan smullen.

Voor 16-20 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g bloem
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 200 g koude boter, in blokjes
  • rasp van een halve sinaasappel (alleen het oranje)
  • 75 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
  • 0,5 ei, losgeklopt
  • Handig: brownieblik van 20 x 20 cm (ingevet), bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Meng in een kom de bloem met de suiker 
  3. Voeg de blokjes boter, de sinaasappelrasp, de abrikozen en pecannoten toe en kneed alles snel tot een soepel deeg.
  4. Bekleed de bodem van het brownieblik met een stuk bakpapier.
  5. Duw het deeg in de vorm en maak de bovenkant met de palm van je hand glad.
  6. Bestrijk het deeg met het ei en trek er met een mes een ruitpatroon in.
  7. Bak de boterkoek in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  8. Haal de koek uit de oven en laat hem afkoelen.
  9. Haal de koek uit de vorm en snijd hem in 16-20 blokjes.

Recepten:Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus.