Placeholder

Recept voor gingerbread latte

Ben jij een echte koffieleut? Dan vind je deze gingerbread latte vast erg lekker! Mmmm…

Ben jij een echte koffieleut? Dan vind je deze gingerbread latte vast erg lekker! Mmmm…

Boodschappenlijstje:

  • 80 ml water
  • 6 eetlepels suiker
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • een paar druppels vanille extract
  • een half kopje espresso/koffie
  • 200 ml melk

Aan de slag!

  1. Begin met het maken van de gingerbread siroop.
  2. Hiervoor meng je de volgende ingredienten in een klein pannetje: het water, suiker, kaneelpoeder, gemberpoeder en het vanille extract.
  3. Zet het pannetje op een laag tot middelhoog vuur en roer het door totdat de suiker is opgelost.
  4. Als het kookt, zet je het vuur iets lager en laat je dit ongeveer 15-20 minuten pruttelen. 
  5. Na 15-20 minuten is er een siroop ontstaan.
  6. Zet het vuur uit en maak een espresso en warm de melk op in de magnetron.
  7. Giet een half kopje espresso/koffie in een grote mok.
  8. Voeg daarna de siroop toe en meng dit door de koffie.
  9. Giet vervolgens de hete melk bij de koffie en roer dit nogmaals door.
  10. Maak het af met een flinke dot slagroom en nog wat gemberpoeder.

Bereidingstijd: 25 min.

Recept voor 1 drankje

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl