Placeholder

Recept voor gewokte groenten met pindasaus en omeletreepjes

Een snel en gezond vegetarisch hoofdgerecht.

Een snel en gezond vegetarisch hoofdgerecht.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g witte rijst
  • 5 el pindakaas
  • 1 ½ el sojasaus
  • 1 tl sambal, of naar smaak
  • 1 tl bruine suiker
  • ½ sjalotje, fijngehakt
  • kokend heet water
  • 3 eieren
  • 1 tl suiker
  • ½ tl zout
  • 2 el wokolie
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 400 g broccoliroosjes
  • 350 g courgette, in plakjes gesneden
  • 100 g aspergetips

 

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng water aan de kook voor de pindasaus.
  2. Begin met het maken van de pindasaus. Verwarm de pindakaas, sojasaus, sambal, suiker en sjalotjes in een klein pannetje.
  3. Voeg het kokende water al roerend toe totdat je een sausje krijgt. Je kunt de saus zo dik of dun maken als je wilt.
  4. Proef en voeg zo nodig meer sambal toe. Houd de saus warm op een heel laag pitje.
  5. Maak dan de omeletreepjes. Kluts de eieren los in een kommetje met de suiker en het zout.
  6. Verhit de wok, voeg een halve eetlepel van de wokolie toe en voeg de helft van de geklutste eieren toe.
  7. Na een minuut of twee keer je de omelet om en laat je de andere kant nog een minuut bakken.
  8. Haal de omelet uit de pan, voeg nog een halve eetlepel olie toe en bak nog een omelet van de rest van de eieren. Zet de omeletjes apart.
  9. Verhit de andere eetlepel olie in de wok, voeg de knoflook en de groenten toe en roerbak alles in 8 minuten. Ondertussen kun je de omeletjes oprollen en in reepjes snijden.
  10. Om te serveren, verdeel je de rijst over vier kommen, verdeel de gewokte groenten over de rijst en giet een beetje van de pindasaus over elke portie. Geef de omeletreepjes erbij.

Bereidingstijd: 25 minuten

Tip Zorg dat alle groenten goed droog zijn. Vochtige groenten zullen stomen in plaats van goed bakken! Wil je een wat vollere pindasaus? Vervang dan een deel water door hete melk.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Jan, Nijhof, Dille & Kamille.