Placeholder

Recept voor gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s als hoofdgerecht is niet alleen makkelijk te maken, het vult ook goed!

Gevulde paprika’s als hoofdgerecht is niet alleen makkelijk te maken, het vult ook goed!

Boodschappenlijstje:

  • 4 paprika’s
  • 200 gram gekookte rijst
  • 150 gram mais
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel peterselie
  • klein handje geraspte kaas
  • eventueel andere ingrediënten zoals gehakt, hamblokjes, courgette, aubergine, feta, geitenkaas

Aan de slag!

  1. Begin me het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
  2. Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn.
  3. Snijd vervolgens de kapjes van de paprika’s en snijd eventueel een klein stukje van de onderkant van de paprika zodat hij goed rechtop blijft staan. Het kapje van de paprika en kontje kun je in blokjes snijden en gebruiken voor het vullen van de paprika.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook en de paprika aan.
  5. Voeg ook het paprikapoeder, de chili en de peterselie toe. Na circa 3-4 minuten, voeg je de rijst en de mais toe.
  6. Schep het geheel goed door elkaar.
  7. Als je bijvoorbeeld nog een restje tomatensaus hebt staan, kun je dat ook toevoegen. De vulling is klaar en je kunt vervolgens de paprika’s gaan vullen.
  8. Strooi over de paprika’s nog een beetje geraspte kaas en zet de paprika’s vervolgens in een ingevette ovenschaal.
  9. De gevulde paprika’s kunnen voor circa 15-20 minuten de oven in.

Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. in de oven.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.