Placeholder

Recept voor gevulde chocoladeflensjes met sinaasappel

Een mooie afsluiter voor het kerstmenu. De flensjes kun je heel goed van tevoren bakken en opwarmen vlak voordat je het toetje serveert. Heerlijk met een bol vanille-ijs.

Een mooie afsluiter voor het kerstmenu. De flensjes kun je heel goed van tevoren bakken en opwarmen vlak voordat je het toetje serveert. Heerlijk met een bol vanille-ijs.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 150 g bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • 1 sinaasappel, geschild en in partjes
  • 100 g melkchocolade met amandelen en honing (bijv. toblerone), grofgehaktzonnebloemolie om te bakkenvanille-ijs om erbij te serveren (eventueel)

Aan de slag!

  1. Klop in een kom de bloem met het cacaopoeder, melk, ei en een mespunt zout tot een glad beslag.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en schenk er een beetje beslag in.
  3. Bak het flensje aan beide kanten lichtbruin.
  4. Bak met de rest van het beslag nog 3 mooie, dunne flensjes.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Verdeel de partjes sinaasappel en chocolade over de flensjes.
  7. Rol of vouw de flensjes op en leg ze in een ovenschaal.
  8. Verwarm ze ca. 5 minuten in de oven tot de chocolade is gesmolten (of verwarm ze ca. 1 minuten in de magnetron).

TIP: Geef er een bol vanille-ijs bij.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.