Placeholder

Recept voor geroosterde Provençaalse groenten en kruiden

Vegetarisch recept wat je kunt aanpassen naar je eigen smaak. De groenten en kruiden verrijken elkaars smaak en je zet een heerlijk geroosterde ovenschotel op tafel.

Vegetarisch recept wat je kunt aanpassen naar je eigen smaak. De groenten en kruiden verrijken elkaars smaak en je zet een heerlijk geroosterde ovenschotel op tafel.

Vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 courgette, in plakken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in brede repen
  • 1 rode ui, in parten
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een ovenschaal de courgette met de aubergine, paprika, ui, olijfolie, tijm en laurier.
  3. Rooster de groenten 30 minuten in de oven, schep ze halverwege een keertje door.
  4. Meng in een kom de tomatenblokjes met de knoflook en wat zout en peper.
  5. Neem de schaal even uit de oven en schep de tomatenblokjes en kikkererwten door de groenten.
  6. Zet de schaal nog ca. 15 minuten in de oven.

Serveer als vegetarisch hoofdgerecht met een groene salade en brood of als bijgerecht bij gegrilde kip of vis.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus 45 minuten oventijd.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.