Placeholder

Recept voor geroosterde aardbeien met ijs

Een bijzondere smaaksensatie, leuk om eens uit te proberen!

Een bijzondere smaaksensatie, leuk om eens uit te proberen!

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g aardbeien, gehalveerd
  • 1,5 el olijfolie
  • 1,5 el suiker
  • 4 flinke bollen vanilleroomijs
  • extra vierge olijfolie
  • 1 el basilicum of munt, in reepjes
  • Extra: lage ovenschaal of quichevorm

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Schep de aardbeien in een ovenschaal of quichevorm om met de olijfolie.
  3. Strooi er de suiker over.
  4. Rooster de aardbeien in de voorverwarmde oven 15 minuten, tot de aardbeien warm en sappig zijn.
  5. Verdeel de geroosterde aardbeien over 4 borden.
  6. Schep er een flinke bol vanilleroomijs bij.
  7. Schenk een straaltje extra vierge olijfolie over het ijs en de warme aardbeien.
  8. Bestrooi met de basilicum of munt en serveer meteen.

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Oventijd: 15 minuten.

Bereidingstijd: 5 minuten.

Tip: Vervang de extra vierge olijfolie ook eens door basilicum- of notenolie van goede kwaliteit.