Placeholder

Recept voor geroosterd paasbrood met sinaasappel-vanilleboter

Laat de zoete boter smelten op de warme sneeën paasbrood…mmm.

Laat de zoete boter smelten op de warme sneeën paasbrood…mmm.

Ontbijtgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

  • 75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 vanillestokje
  • 1 flinke el poedersuiker
  • rasp van ½ sinaasappel (alleen het oranje)
  • 1 kleine paasstol, in sneeën

Extra nodig: plasticfolie.

Aan de slag!

  1. Roer in een kommetje de boter zacht.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap er met de punt van een mes het vanillemerg uit.
  3. Roer het vanillemerg met poedersuiker en sinaasappelrasp door de boter.
  4. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rolletje van.
  5. Laat de boter in de koelkast in ca. 45 minuten opstijven.
  6. Verwarm de grillpan voor en bestrijk de pan dun met olie.
  7. Rooster de sneeën brood aan beide kanten tot er ribbeltjes op verschijnen.
  8. Serveer direct met plakjes koude sinaasappel-vanilleboter.

TIP: Je kunt de sneeën paasbrood eventueel ook in de broodrooster roosteren.

Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.