Placeholder

Recept voor gele paprikasoep met kruidencrème

Deze lekkere zelfgemaakte soep kun je als hoofdgerecht eten, maar is ook heerlijk als lunch.

Deze lekkere zelfgemaakte soep kun je als hoofdgerecht eten, maar is ook heerlijk als lunch.

4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 5 gele paprika’s, in blokjes
  • 1 l groentebouillon (van tablet)
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el verse kruiden, bijv. peterselie, bieslook, basilicum
  • 1 ambachtelijk stokbrood
  • Extra: staafmixer of keukenmachine

Aan de slag!

  1. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui met 3 tenen knoflook. Bak de paprika 5 min. mee.
  2. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de paprika in 15 minuten zacht. Hak intussen de kruiden fijn. Meng de kruiden met de laatste teen knoflook en zout en peper naar smaak door de crème fraîche.
  3. Neem de soep van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep de paprikasoep in 4 kommen en schep er een lepel kruidenroom in. Serveer met het stokbrood.

Tip Fruit voor een pittige soep met de ui en de knoflook 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) mee.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.