Placeholder

Recept voor gehakttajine met kikkererwten

Multi-culti-koken doe je natuurlijk met een tajine! Niet in huis? Dan kun je dit recept ook maken in een braadpan.

Multi-culti-koken doe je natuurlijk met een tajine! Niet in huis? Dan kun je dit recept ook maken in een braadpan.

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 300 g lamsgehakt
  • 2 tl karwijzaad
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 200 ml groentebouillon (van tablet)
  • 300 g couscous
  • 2 el amandelschaafsel
  • 100 g feta
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 citroen, in partjes

Aan de slag!

  1. Verhit in een tajine of braadpan de olijfolie.
  2. Fruit de ui met de knoflook.
  3. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul.
  4. Bak het karwijzaad 1 minuten mee.
  5. Schep de courgette erdoor en bak nog 2 minuten.
  6. Schep de kikkererwten erdoor en schenk de bouillon erbij.
  7. Stoof de tajine met de deksel erop 10 minuten.
  8. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen.
  9. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en strooi op een bord.
  10. Bestrooi de gehakttajine met de feta, het amandelschaafsel en de peterselie.
  11. Serveer met de couscous en de partjes citroen.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip Lekker met een frisse tomaten-uisalade.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink