Placeholder

Recept voor gehaktspiesen met abrikozen en amandelen

Lekker fris en een beetje exotisch.

Lekker fris en een beetje exotisch.

Hoofdgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g runder- of lamsgehakt
  • 1 klein ei
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 6 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 50 g blanke amandelen
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen gember (djahé)
  • 1 el olijfolie
  • 150 g Griekse of Turkse yoghurt
  • 2 el fijngehakte verse munt

Extra nodig: keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Maal in een keukenmachine het gehakt met het ei, de knoflook, abrikozen, amandelen, komijn en gember fijn.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vorm van het gehakt 8 dunne worstjes en rijg ze aan spiesen.
  5. Bestrijk de spiesen met olie en leg ze op een rekje vlak onder de ovengrill.
  6. Gril ze in ca. 10 minuten gaar en rondom bruin.
  7. Keer de spiesen regelmatig.
  8. Meng intussen in een schaaltje de yoghurt met de munt.
  9. Breng de yoghurt op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de gehaktspiesen met de yoghurtsaus.
  11. Lekker met pitabroodjes en een gemengde salade.

Recept voor gehaktspiesen met abrikozen en amandelen