Placeholder

Recept voor gegrilde zalm en groenten met salsa verde

Naast vlees, is een zalmfilet ook heel lekker op de barbecue. Lekker met gegrilde groenten en salsa verde.

Naast vlees, is een zalmfilet ook heel lekker op de barbecue. Lekker met gegrilde groenten en salsa verde.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 4 zalmfilets met huid (à 150 g)
– 1 courgette, in plakken
– 1 venkel knol, kern verwijderd en in partjes
– 1 rode ui, gepeld en in partjes
– olijfolie, om te bestrijken

Voor de salsa verde:
– 
1 teen knoflook, gepeld
– een flinke hand bladpeterselie, grof gesneden
– een flinke hand basilicum, grof gesneden
– 1 tl pittige mosterd
– 75 ml olijfolie
– 2 flinke el kappertjes (potje), uitgelekt

Extra: staafmixer, grilltopper

Aan de slag!

  1. Maak de salsa verde door in de beker van een staafmixer de knoflook, peterselie, basilicum, mosterd en olijfolie te pureren. Schep in een schaaltje en roer er de kappertjes door. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Bestrijk de zalm en groenten met olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg de groenten op een grilltopper en gril ze boven een hete BBQ in 6-8 minuten gaar; keer ze regelmatig.
  3. Leg de zalmmoten op de huidkant op een ingevet rooster en gril ze op matig tot heet vuur 3 minuten tot de huid krokant is; keer de zalm en gril de andere kant nog 1-2 minuten.
  4. Verdeel de groenten over borden en leg er de zalmfilets met de velkant naar boven op. Serveer met de salsa verde.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.