Placeholder

Recept voor gegrilde pestogarnalen

Begin je kerstdiner goed met dit heerlijke voorgerecht. Supersnel gemaakt!

Begin je kerstdiner goed met dit heerlijke voorgerecht. Supersnel gemaakt!

Voorgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g reuzengarnalen, vers of ontdooid uit diepvries
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 el rode pesto
  • 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • 1 limoen, in partjes

 

Aan de slag!

  1. Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de garnalen in 5-6 min. roze en net gaar. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min.
  3. Neem de pan van het vuur. Schep de pesto met peper naar smaak door de garnalen.
  4. Verdeel de peterselie met de garnalen over 4 bordjes. Leg er de limoen bij. Lekker met ciabatta.

Tip: Zet bij elk bord een schaaltje voor de gepelde schalen.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.