Placeholder

Recept voor gegrilde haaskarbonade met balsamicodressing

Heerlijk: haaskarbonade met balsamicodressing

Heerlijk: haaskarbonade met balsamicodressing

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-4 haaskarbonades 
-1 el pijnboompitten
-6 el olijfolie extra vierge
-2 el balsamicoazijn
-1 tl mosterd
-1 tl honing
-6 zongedroogde tomaatjes in olie (pot), in reepjes
-50 g rucola
-25 g Parmezaanse kaas

Extra: grillpan

Aan de slag:
Verhit de grillpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bestrijk ze met 2 el olijfolie. Gril de karbonades in 5-6 minuten per kant bruin en gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Doe de resterende 4 el olijfolie met de balsamicoazijn, de mosterd en de honing in een schone (jam)pot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de tomaatjes en de pijnboompitten door de rucola. Leg de karbonades op 4 borden. Leg er een toef salade bij. Besprenkel het vlees en de salade met de balsamicodressing. Schaaf er met de dunschiller mooie krullen Parmezaanse kaas boven.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip: lekker met spaghetti met pesto.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van Dille & Kamille, Nijhof, H&M Home, Zara Home