Placeholder

Recept voor gegrilde drumsticks

Bij een feestelijke avond hoort natuurlijk een feestelijke maaltijd, zoals deze drumsticks bijvoorbeeld. Dat wordt smullen!

Bij een feestelijke avond hoort natuurlijk een feestelijke maaltijd, zoals deze drumsticks bijvoorbeeld. Dat wordt smullen!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 3 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 takje rozemarijn
  • 8 kipdrumsticks (onderste deel van een kippenpoot)
  • Extra: grillpan

Aan de slag!

  1. Meng voor de marinade het citroensap met de olijfolie, de knoflook, de naaldjes van het takje rozemarijn en zout en peper naar smaak.
  2. Leg de kipdrumsticks in een schaal en schenk er de marinade over.

     

  3. Wentel ze door de marinade en marineer de kip afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.
  4. Verhit de grillpan.
  5. Gril de kipdrumsticks op niet te heet vuur in ca. 25 minuten rondom bruin en gaar.

Tip: Lekker met een gepofte aardappel met basilicumpesto of knoflookmayonaise.

Tip: Zorg dat kippenvlees altijd door en door gaar is. Bevat het kippenvlees een bot dan vraagt het meer tijd. Gril op niet te hoog vuur zodat de kip vanbuiten goudbruin en vanbinnen gaar en sappig is.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 30 minuten marineren.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Portazul, Fair Trade, Ikea, Hans te Kloesse, Sissy-Boy.