Placeholder

Recept voor gegratineerde vis met groenten

Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog een gezond! Serveer met een salade en bruin stokbrood.

Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog een gezond! Serveer met een salade en bruin stokbrood.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 courgette, in plakken
  • 4 tomaten, in plakken
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 3 sneetjes witbrood, korsten verwijderd
  • 4 stukken witvis . 150 g (bijv. tilapia)
  • Extra: ovenschaal (ingevet), keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de plakjes courgette en tomaat om en om dakpansgewijs over de ovenschaal.
  3. Verdeel er de Italiaanse kruiden, knoflook en 1 eetlepel olijfolie over. Strooi er wat zout en peper over.
  4. Schuif de schaal 10 minuten in de oven.
  5. Maal intussen in een keukenmachine de sneetjes brood tot kruim.
  6. Bestrooi de vis met zout en peper.
  7. Haal de schaal uit de oven en verdeel de vis over de groenten. Strooi er het broodkruim over en sprenkel er nog 1 eetlepel olijfolie over.
  8. Zet de schaal terug in de oven en bak alles nog ca. 15 minuten tot de vis gaar en het brood goudbruin is.
  9. Lekker met salade en bruin stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus 20 minuten oven.

Productie: Tessa Klösters, foto's: Peter Kooijman.