Placeholder

Recept voor gegratineerde venkel

Met venkel kun je alle kanten op: soep, salade en zelfs thee. Dit recept past prima bij een gebakken kipfiletje!

Met venkel kun je alle kanten op: soep, salade en zelfs thee. Dit recept past prima bij een gebakken kipfiletje!

Bijgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 3 venkelknollen
  • 2 sneeën oud witbrood, zonder korst
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el gemengde fijngehakte verse kruiden (bijv. tijm, rozemarijn, oregano)
  • olijfolie om te besprenkelen
  • Extra: keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de venkelknollen elk in 4 parten en verwijder de harde kernen en stelen.
  3. Kook de stukken venkel in water met wat zout ca. 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Maal intussen het brood in een keukenmachine tot kruim.
  5. Meng het kruim met de knoflook, fijngehakte kruiden en zout en peper.
  6. Giet de venkel af en laat uitlekken.
  7. Leg de venkel in een passende ovenschaal en strooi er het broodmengsel over.
  8. Sprenkel er flink wat olijfolie over en zet de ovenschaal 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.

Tip: Lekker bij gebakken kipfilet.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus ca. 15 koken en ca. 15 minuten bakken

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.