Placeholder

Recept voor gegratineerde mosselen met Parmezaanse kaas

Lang geen mosselen meer gegeten? Maak vanavond gegratineerde mosselen met kaas en kappertjes.

Lang geen mosselen meer gegeten? Maak vanavond gegratineerde mosselen met kaas en kappertjes.

Voorgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij, grof gehakt
  • 1 kilo grof zeezout
  • 4 sneden wit casinobrood, zonder korsten
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el kappertjes, grof gehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • Extra: keukenmachine, bakplaat

Aan de slag!

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over.  Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  2. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Strooi het zeezout op de bakplaat. Neem de mosselen uit de pan. Verwijder 1 schelphelft en maak de mosselen los van de schelp. Leg de mossel terug in de schelp en leg de schelp in het zeezout.
  3. Maal het brood in de keukenmachine fijn. Meng er de kaas, de knoflook, de kappertjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door. Verdeel over de mosselen.
  4. Gratineer de mosselen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin.

Tip: Vervang de kappertjes ook eens door zongedroogde tomaatjes of olijven.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Oventijd: 15 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v .Studio Bazar, Dille & Kamille, Ikea.