Placeholder

Recept voor gefrituurde ijspakketjes

IJs frituren? Ook dat kan. De truc is om het ijs heel koud en hard in de vriezer te laten worden, goed in het deeg te verpakken en daarna heel kort te frituren. Het is een prachtig delicaat toetje!

IJs frituren? Ook dat kan. De truc is om het ijs heel koud en hard in de vriezer te laten worden, goed in het deeg te verpakken en daarna heel kort te frituren. Het is een prachtig delicaat toetje!

Nagerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 bollen vanille-ijs
  • 4 plakjes filodeeg (diepvries),
  • ontdooidolie, om te frituren en te bestrijken
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • chocoladesaus (kant-en-klaar), om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Leg de bollen ijs op een bord en laat ze in de vriezer heel hard worden.
  2. Verhit de olie in een frituurpan tot 180ºC.
  3. Snijd uit de plakjes filodeeg vierkanten van 15 x 15 cm en bestrijk de randen dun met wat olie.
  4. Leg in het midden van elk plakje deeg een bol ijs en vouw twee tegenoverliggende punten over het ijs naar elkaar toe.
  5. Doe dit ook met de andere punten, zodat je kleine envelopjes krijgt.
  6. Let erop dat het ijs rondom helemaal met het deeg is verpakt en duw de naden van het deeg goed aan.
  7. Frituur de pakketjes heel kort (ca. 45 seconden) in de olie tot ze licht goudbruin zijn.
  8. Verdeel ze direct over borden en strooi er wat poedersuiker over.
  9. Schenk er een beetje chocoladesaus naast.

TIP

Serveer er voor een extra mooi effect nog een beetje verse gemengde fruitsalade bij.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk