Placeholder

Recept voor.. gebakken eieren ‘in vorm’

Heerlijk, gevulde eieren! Er zijn verschillende variaties mogelijk. Deze lijkt ons heerlijk.

Heerlijk, gevulde eieren! Er zijn verschillende variaties mogelijk. Deze lijkt ons heerlijk.

Dit heb je nodig:
-boter of margarine
1 ei per persoon
borstplaatvormpjes

Aan de slag:
1. Smelt de boter in een koekenpan.
2. Vet met een kwastje enkele borstplaatvormen in, leg ze in de pan en breek hierin de eieren.

Lekker op (geroosterd) brood.

Dit ontbijt gaat in een minuutje naar binnen en wordt bijzonder op prijs gesteld door jeugdige eters. Niet alleen bij het ontbijt, maar ook op een partijtje waar onverwachts iets extra’s nodig is. 

Anno nu: Italiaans spiegelei

Dit heb je nodig:
1 ei per persoon
1 theel gedroogde oregano
handje verse basilicum
1 tomaat, in plakjes

Aan de slag:
1. Bak de eieren zoals hierboven beschreven.
2. Bestrooi de dooier met oregano en basilicum.
3. Serveer het Italiaanse ei met plakjes tomaat.


Leuke tip!
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber! 

Alles kip & ei? 
Wilbert Schreurs 
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95