Placeholder

Recept voor gebakken ananas met pepergranita

Als je van pittig eten houdt, is dit toetje met peperijs vast iets voor jou. De warme gebakken ananas smaakt er heerlijk bij.

Als je van pittig eten houdt, is dit toetje met peperijs vast iets voor jou. De warme gebakken ananas smaakt er heerlijk bij.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 0,5 rode chilipeper
  • 4 dl tropisch vruchtensap
  • 8 schijven ananas (vers of uit blik)
  • 25 g roombotergeklopte slagroom om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Verwijder de zaadjes en het steeltje van de chilipeper.
  2. Snijd de peper in piepkleine blokjes.
  3. Meng in een diepvriesdoos de peper door het vruchtensap.
  4. Zet de doos afgedekt in de diepvries.
  5. Schep, zodra zich op de binnenkant van de doos ijskristallen vormen, het mengsel elk uur met een vork door.
  6. Na ca. 4 uur is het mengsel goed bevroren en granita geworden.
  7. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de plakken ananas ca. 1 minuut per kant tot ze lichtbruin zijn.
  8. Schep de pepergranita in kleine espressoglaasjes.
  9. Leg de ananas op bordjes en zet er het glaasje met ijs bij.
  10. Serveer met slagroom.

Bereidingstijd is exclusief invriestijd.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.