Placeholder

Recept voor garnalen- en witlofbeignets met peper-citroenmayonaise

Heerlijk als hapje bij een glas wijn of als voorgerecht bij een gezellig diner!

Heerlijk als hapje bij een glas wijn of als voorgerecht bij een gezellig diner!

Hapje of voorgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 300 g gepelde cocktail (diepvries), ontdooid
  • 1 stronkje witlof
  • 1 ei
  • 150 ml ijskoud water
  • 125 g bloem
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • olie om te frituren

Voor de mayonaise:

  • 2 el gemengde peperkorrels
  • 1 schoongeboende (biologische) citroen
  • 4 el mayonaise

Extra: vijzel, frituurpan, keukenpapier

Aan de slag!

  1. Maak de peper-citroenmayonaise door in een vijzel de peperkorrels grof te pletten.
  2. Rasp 2 tl van de schil van de citroen (alleen het geel).
  3. Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit.
  4. Meng in een schaaltje de mayonaise met de peper, het citroenraspsel en 1 el citroensap.
  5. Zet de mayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  6. Verwarm de frituurpan tot 175°C.
  7. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier.
  8. Haal de blaadjes van de witlof los.
  9. Klop in een kom het ei met het ijswater los.
  10. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de bloem erdoor.
  11. Roer er de peterselie en wat zout en peper door.
  12. Haal de garnalen en witlofblaadjes in porties door het beslag en frituur ze in ca. 3 minuten licht goudbruin.
  13. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm met de pepermayonaise.

Bereidingstijd: 35 minuten, inclusief frituren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: At-Home, Ikea, Nijhof en Studio bazar.